Támogatás - Zöld SzékelyFöld Egyesület


Zöldszékely Alap
Zöldszékely Alap
közösségi kártya


Adatvédelem


 

Újabb pályázatot hirdet a Zöldszékely Alap

 

Lassan egy éve, hogy a csíkszeredai Merkúr Áruházakban használni lehet a Közösségi Kártyát, ez idő alatt közel 4300 személy igényelt kártyát és járult hozzá vásárlásával ahhoz, hogy közösségi programok valósulhassanak meg régiónkban.

A számokat tekintve láthatjuk, hogy az év folyamán jelentősen megemelkedett a kártyahasználók vásárlása által begyűlt összeg, hiszen a januári összegnek több mint kétszerese a legutóbbi hónap „termése".

A Zöldszékely Alap részletes bevételeit, kiadásait megtekintheti a www.tamogatas.zoldszekely.ro honlapon a „Mire költjük" menü alatt.


 

Pályázati kiírás közösségi programok megvalósítására


A program célja a közösségtől begyűlt összegeket visszafordítani olyan ötletekre, amelyek környezetvédelmi-, természetvédelmi problémák megoldását segítik, ugyanakkor fontos szempont, hogy a lakosságot is aktív fellépésre buzdítsa.

1. A pályázat célja: A közösségi kártya használata által begyűlt összegből konkrét eredményeket felmutató környezet-, természetvédelmi ötletek támogatása.

2. Olyan program kerül támogatásra amely:

  • a Csíki-medence környezet-, természetvédelméhez kapcsolódik;
  • gyakorlati eredményt tud felmutatni;
  • pártpolitika-mentes;
  • közérdeket szolgál.

Kiemelt témakörök:

  • Csíki-medence környezetvédelméhez kapcsolódó kiadvány megjelentetése;
  • Olyan turisztikai kiadvány megjelentetése, amely csíkszeredai kiindulóponttal kirándulási, kikapcsolódási lehetőségeket kínál az ide látogató turistáknak, itt élő embereknek;
  • Környezetvédelmi-, természetvédelmi témájú előadás-sorozat szervezése.

3. Pályázati keret: 10.000 lej

4. Megvalósítási határidő: 2012. december 5. (kivételt képez az előadássorozat: ebben az esetben lehetőség van két szakaszra osztani a tevékenységet, és 2013-ban folytatni)

5. Leadási határidő: 2012. szeptember 1-ig kell elküldeni a www.tamogatas.zoldszekely.ro honlapról letölthető űrlapot (letöltés) az info@zoldszekely.ro email címre, vagy bedobni a Decemberi forradalom 2. számnál kihelyezett postaládába (Grefis Kft.).

6. Elbírálás:
Az elbírálás két lépésben történik, az egyesület munkatársai egy elsődleges szűrést követően hozzák nyilvánosságra a pályázatokat. Ezt követően két hétig lehetősége (szeptember 2-14) lesz minden Merkúr Áruházban vásárlónak, hogy a vásárlást követően a kasszaszalagra a pályázat számát felírva szavazzon a számára fontosabbnak tartott programra. Interneten is lesz lehetőség szavazásra, ez esetben viszont szükséges megadni a nevet és a közösségi kártya számát.

Eredményhirdetés: Az eredményhirdetésre a szavazatok összesítését követően szeptember 15-én kerül sor.

 

Bővebb információ:
Zöld SzékelyFöld Egyesület
email cím: info@zoldszekely.ro
telefonszám: 0742-125368

 

 
Minden jog fenntartva
Zöld SzékelyFöld Egyesület

zoldszekely.ro | zoldportal.ro | 7csoda.zoldszekely.ro | csihanyos.zoldszekely.ro