Támogatás - Zöld SzékelyFöld Egyesület


Zöldszékely Alap
Zöldszékely Alap
közösségi kártya


Adatvédelem


 

Zöldszékely termékek      Egy további lehetőség az egyesület támogatására az általa megjelentetett kiadványok megvásárlása:

1. Környezetvédő leszek (8 ron)

     Amikor környezetvédelemről beszélünk, akkor leggyakrabban egy kis csoport jut eszünkbe, a „zöldek”, és úgy gondoljuk, hogy az feladatuk, hogy megoldják, orvosolják a problémákat, elégedetlenkedjenek, ha a helyzet megkívánja. Pedig ez nem így van. Naponta számtalan olyan döntéssel szembesülünk, amely kihat a környezetünkre, kezdve attól, hogy felkapcsoljuk szobánkban a villanyt, folytatva azzal, hogy különböző szerekkel kenjük be magunkat, egészen a vásárlásig, a közlekedésig és még hosszan sorolhatnánk. Hogy mit tehetünk mi, hogyan vehetjük ki a részünket ebből a folyamatból? Erről szól ez a kis kiadvány.

2. Csihányos (5 ron)

     A természetvédelmi területeknek mindig is mostoha sorsuk volt Romániában. Legyenek azok országos szintű vagy csak helyi védettséget élvező területek, az épülő hétvégi házakkal, az emberi tevékenységekkel szemben mindig alul maradtak. Sajnos nincs ez másképp a Zsögödfürdő–Csihányos–Kisvár dombja helyi érdekeltségű természetvédelmi terület esetében sem.
A Csíkszereda közelében található 253 hektáros területről szinte senki nem tudta, hogy védett terület, legyen az „hétvégente” ott lakó, település-elöljáró vagy éppenséggel városlakó, egyszerűen feledésbe merült. Egy csak elméletben védett terület nem sokat ér, a gazdag növényvilág fokozatosan szűnik meg az üdülőtelep terjeszkedésével, ahol pár éve még zergeboglárok százai virítottak, mára már hírvivő is alig maradt. Igyekszünk ebben a kiadványban minél részletesebben bemutatni a szóban forgó területet, végigkalauzoljuk az érdeklődőket egy képzeletbeli tanösvényen, bemutatjuk azokat az értékeket, melyekért a védetté nyilvánítás mellett döntöttek hajdanán.

3. Bicajsuli (8 ron)

    Megfigyeléseink szerint a fiatal kerékpározók nagy rész nem ismeri, de nincs is ahonnan ismerje a kerékpár használatára vonatkozó törvényes előírásokat, és azok figyelmen kívül hagyásával sokszor veszélybe sodor másokat és saját magát is. Szeretnénk, ha a fiatal biciklisek biztonságosan közlekednének, illetve a gyalogosok és az autósok tiszteletben tartanák a két keréken közlekedők jogait. A szabályok könnyebb elsajátítása és megértése érdekében ebben a kiadványban összegyűjtöttük és rendszereztük azokat a törvényes előírásokat, amelyek a biciklisekre vonatkoznak.

4. E-kártya (1 ron)

     Vásárolni nem is olyan egyszerű dolog. A kevés információ, a temérdek választék sokszor megnehezíti az egészséges terméket vásárolni kívánók helyzetét. Ezen szeretne segíteni a Zöld SzékelyFöld Egyesület Veszélyes(E)k elnevezésű kártyája, melyen tömören megtalálhatóak azoknak az élelmiszer-adalékanyagoknak a nevei, amelyek károsak lehetnek a szervezetre nézve. Méretétől fogva könnyedén elfér a pénztárcában, és vásárláskor segíthet bennünket abban, hogy egészségesebb terméket vigyünk haza családunknak.

5. Nem kérünk szórólapot – matrica (1 ron)

    A Környezetbarát postaláda programot 2008 szeptemberében indította a Zöld SzékelyFöld Egyesület, azzal a céllal, hogy aktív fellépésre buzdítsa azon személyeket, akik nem szeretnének nap mint nap szórólapokat találni a postaládájukban.

Bővebb információ: info@zoldszekely.ro

 
Minden jog fenntartva
Zöld SzékelyFöld Egyesület

zoldszekely.ro | zoldportal.ro | 7csoda.zoldszekely.ro | csihanyos.zoldszekely.ro